Δημιουργίες με προϊόντα της Faber-Castell

Σημείωση: Τα προϊόντα μου τα διέθεσε απευθείας η εταιρεία για δοκιμή

Πριν λίγο καιρό η αντιπροσωπεία της Faber-Castell στην Ελλάδα μου προσέφερε κάποια προϊόντα για δοκιμή. Χρησιμοποιώ προϊόντα της εταιρείας πολλά χρόνια και τα προτιμώ για την ποιότητά τους, οπότε δεν μπορούσα να αρνηθώ. Τα έχω στη διάθεσή μου αρκετό καιρό και τα χρησιμοποίησα σε διάφορες δημιουργίες.

Είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ με προϊόντα της κόκκινης σειράς που απευθύνεται σε παιδιά και είναι απαράμιλλης ποιότητας και εργονομικού σχεδιασμού.

Στο βίντεο τα προϊόντα που έχω στα χέρια μου και δοκίμασα για αυτό το ποστ:

Ξεκινώντας με τις ξυλομπογιές Grip, ήθελα να τεστάρω τα χρώματα και το πώς αντιδρούν με το νερό, οπότε η πρώτη δουλειά που έκανα με αυτές ήταν να τις δοκιμάσω σε χαρτί. Δίνουν πολύ έντονο χρώμα και η μύτη δεν σπάει εύκολα, τα μολύβια είναι άνετα στο κράτημα λόγω του τριγωνικού τους σχήματος και η συσκευασία των 24 μολυβιών που έχω στα χέρια μου έχει πολύ καλή επιλογή χρωμάτων που είναι καλά για μεγάλη ποικιλία έργων.

img_10751.jpg

Με ένα πινέλο και λίγο νερό, τα χρώματα αντιδρούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακουαρέλες

IMG_1053

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα αντιδρούν τα χρώματα στο νερό και το εφέ που δημιουργείται:

Μιας και η άνοιξη είχε μπει για τα καλά όταν πήρα στα χέρια μου τα μολύβια, τα έντονα χρώματά τους με ενέπνευσαν να κάνω κάτι σχετικό με την εποχή. Μου έφεραν στο μυαλό λουλούδια και φυτά και ήθελα να πειραματιστώ με τέτοια σχέδια. Βρήκα κάποια σχέδια και δούλεψα λίγο με τα μολύβια για να δω τα χρώματα και πώς λειτουργούν στο χαρτί.

Το αποτέλεσμα ήταν στεφάνια με λουλούδια και φύλλα με τα οποία έχω κολλήσει και θέλω να τα ζωγραφίζω συνέχεια. Είχα κάνει κάποιες δοκιμές με απλό μολύβι και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα χρώμα.

IMG_1057

Είχα και μια άλλη ιδέα που νομίζω βγήκε πολύ καλή: χρησιμοποίησα τα μολύβια για το γενικό σχήμα του στεφανιού και τα πέρασα με νερό για να δημιουργηθεί εφέ ακουαρέλας και στη συνέχεια σχεδίασα τις λεπτομέρειες των λουλουδιών και των φύλλων με μαρκαδοράκι. Θέλω σίγουρα να πειραματιστώ περισσότερο με αυτή την ιδέα!

IMG_1058

IMG_1060

Το άλλο προϊόν που είχα στα χέρια μου για να πειραματιστώ ήταν λαδοπαστέλ. Είναι ένα υλικό που δεν το χρησιμοποιώ πια συχνά και μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να δω τι μπορώ να κάνω.

img_10761.jpg

Έκανα μερικούς πειραματισμούς με χρώματα και συνδυασμούς, και η χρήση τους είναι πολυ ευχάριστη. Είναι μαλακά, δίνουν έντονο χρώμα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χαρτί.

IMG_1063

Με  χρώματα που μου θυμίζουν καλοκαίρι είπα να φτιάξω ένα μοτίβο και παραλλαγές του.

Τα παστέλ αυτά μπορεί να λεκιάζουν περισσότερο από τα χρωματιστά μολύβια, όμως η υφή και η ένταση των χρωμάτων είναι αξεπέραστες. Επίσης αναμειγνύονται πολύ καλά για σκιάσεις ή δημιουργία νέων χρωμάτων. Οι χρήσεις τους είναι πολλές και ποικίλες.

Τέλος, διασκέδασα πολύ ζωγραφίζοντας στο βιβλιαράκι Pixel-it, ταιριάζοντας χρώματα με τα νούμερα που τους αντιστοιχούν και αποκαλύπτοντας σιγά σιγά το σχέδιο. Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν με τις ξυλομπογιές Grip!

img_10771.jpg

Βίντεο:

IMG_1070

Όπως έχω ξαναναφέρει σε αυτό εδώ το μπλογκ, τα προϊόντα της Faber-Castell έχουν ιδιαίτερη θέση στη συλλογή μου και κάποια από αυτά τα έχω στην κατοχή μου από τα χρόνια του σχολείου, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα και η χρήση τους. Και τα τελευταία αυτά προϊόντα που δοκίμασα πιστεύω θα μείνουν για καιρό στη συλλογή μου και θα τα χρησιμοποιώ με χαρά.

 


Leave a comment