InCoWriMo 2017

Read this post in English.

Πέρασα τον Φεβρουάριο γράφοντας γράμματα και κάρτες, 31 γράμματα και κάρτες για να είμαι ακριβής, για να ολοκληρώσω το InCoWriMo (International Correspondence Writing Month).

IMG_20170210_175216_954

Να πάω όμως λίγο πίσω στο χρόνο πριν συνεχίσω. Έχουμε στο μυαλό μας την αλληλογραφία σαν ένα λίγο παιδικό χόμπι αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει νέα άνθηση. Ως παιδί δεν αλληλογραφούσα ποτέ, αν και όταν σκέφτομαι τις ασχολίες μου είναι λες και ο παρελθοντικός εαυτός μου περίμενε με ανυπομονησία το Instagram. Μέσω του Instagram, λοιπόν, βρήκα τις πρώτες μου penpals ως ενήλικη πια, και άρχισα να ασχολούμαι με την αλληλογραφία πέρσι. <κλισέ> Άνοιξε ένας θαυμαστός νέος κόσμος </κλισέ> γιατί μπορούσα να χρησιμοποιήσω χαρτιά, washi tapes, αυτοκόλλητα, στυλό σε όμορφα χρώματα για να δημιουργήσω ένα γράμμα και να το στείλω, να λάβω με τη σειρά μου όμορφα διακοσμημένα γράμματα και να κάνω φίλες σε άλλες χώρες. Οπότε όταν είδα κάποια στιγμή στο Instagram ότι οργανώνεται και πάλι το InCoWriMo, ήμουν πανέτοιμη να οργανωθώ όχι μόνο για λάβω συμμετοχή, αλλά και για να ολοκληρώσω το challenge. 28 γράμματα μέσα σε ένα μήνα; Μαζί με δουλειά, μαθήματα, άλλες ασχολίες. Πώς;

Προετοιμασία και οργάνωση

Η προετοιμασία ήταν πολύ σημαντική. Μέσα στον Ιανουάριο, μόλις είδα ότι θα γινόταν το challenge, ξεκίνησα να το οργανώνω. – Έφτιαξα λίστα με ανθρώπους στους οποίους ήθελα να στείλω κάτι χειρόγραφο, γράμμα, κάρτα, σημείωμα. Σε αυτό βοήθησε πολύ το Google spreadsheet που έφτιαξα με ονόματα και διευθύνσεις. Επιβεβαίωσα τις διευθύνσεις που ήδη είχα και ρώτησα για αυτές που δεν είχα, για να είμαι έτοιμη. Σκέφτηκα επίσης και τη σειρά με την οποία ήθελα να στείλω τα γράμματα, με προτεραιότητα σε αυτά που θα ταξίδευαν στο εξωτερικό. – Βρήκα ένα penpal match-up που διοργάνωσε μέσω του blog του ένα κατάστημα χαρτικών στον Καναδά και δήλωσα συμμετοχή κι εκεί για να βρω νέους pen-pals. (περιττό να πω πόσο ζηλεύω αυτό το κατάστημα, έχουν πολύ ωραίο blog και Instagram, ρίξτε μια ματιά) – Μάζεψα από πριν χαρτιά και κάρτες για να τα έχω έτοιμα και διακόσμησα δικά μου χαρτιά αλληλογραφίας. Κυρίως γιατί δεν με βολεύουν τα παραδοσιακά χαρτιά αλληλογραφίας που συχνά δεν έχουν γραμμές. Ήθελα να χρησιμοποιήσω και διάφορα υλικά, οπότε τα συνδύασα. Δεν πρόλαβα να φτιάξω δικά μου χαρτιά και για τα 28 γράμματα, αλλά μου έδωσε σημαντική ώθηση το να έχω έστω και μερικά από αυτά έτοιμα και να χρειάζεται μόνο να γράψω το γράμμα και να το στείλω (διακόσμησα και φακέλους, περισσότερα για αυτό στο βίντεο παρακάτω).

IMG_20170202_164028_748

Εμπειρία και αποτέλεσμα

– Ήταν απαιτητικός μήνας και με κινητοποίησε να ασχοληθώ και να προσπαθήσω για να ολοκληρώσω το challenge. Ξεκίνησε καλά αλλά προς το τέλος πιέστηκα κι ανυπομονούσα να τελειώσει.

– Δεν ήταν πολύ ρεαλιστικό να γράφω ένα γράμμα την ημέρα, πολλά γράφτηκαν 2 και 3 τη φορά, απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Επίσης τα έστελνα ομαδικά, καθώς δεν βόλευε να πηγαίνω κάθε μέρα στο ταχυδρομείο. Την τελευταία μέρα του μήνα, μετά από ένα Σαββατοκύριακο που έγραφα σχεδόν πυρετωδώς, έστειλα 6 κάρτες και γράμματα για να συμπληρώσω τη λίστα μου.

– Έγραψα πολλές κάρτες, βοήθησε το πιο μικρό μέγεθος και ήταν ευκαιρία να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις κάρτες που έχω μαζέψει.

– Προσάρμοσα τη λίστα μου όσο προχωρούσε ο μήνας, σε κάποιους που είχα συμπεριλάβει δεν κατάφερα να στείλω, ενώ πρόσθεσα άλλους στην πορεία. Ως αποτέλεσμα, έστειλα τελικά 31 αντί για 28 γράμματα και κάρτες.

IMG_20170206_173018_998

Στατιστικά και νουμεράκια

– Συνολικά 31 γράμματα και κάρτες μέσα σε 28 ημέρες. 16 γράμματα – 15 κάρτες
– 8 από αυτά παραδόθηκαν χέρι με χέρι σε παραλήπτες που συνάντησα από κοντά
– Προορισμοί: 15 στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική, Καλαμάτα),
Σουηδία (3), Καναδάς (3), Ηνωμένο Βασίλειο/Σκωτία (3), Μάλτα, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρος
– Γλώσσες στις οποίες έγραψα: Ελληνικά, αγγλικά και σουηδικά
– Έλαβα 3 γράμματα συγκεκριμένα από το InCoWriMo: Από Καναδά, Σκωτία και Σουηδία.

Αν θα το ξαναέκανα; δεν ξέρω. Τώρα που είναι ακόμα κοντά σκέφτομαι πως όχι, αλλά μέχρι να ξανάρθει ο Φεβρουάριος μπορεί να έχω αλλάξει γνώμη.

Στο βίντεο δείχνω κάποια από τα χαρτιά και τους φακέλους που ετοίμασα και μιλάω λίγο για τη διαδικασία. Μπορείτε να δείτε σε αυτό το album περισσότερες φωτογραφίες από τα χαρτιά και τους φακέλους που διακόσμησα για το InCoWriMo.

 

IMG_20170228_201353_438


3 thoughts on “InCoWriMo 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s