Βιβλία που έχω σε πολλά αντίτυπα #multibooksgr

Πριν λίγο καιρό, το somuchreading δημιούργησε ένα hashtag στο Instagram, με όνομα #multibooksgr, με το οποίο καλούσε τους Instagrammers να δείξουν ποια βιβλία έχουν στην κατοχή τους πολλές φορές. Ήθελα κι εγώ να συμμετάσχω, έβγαλα και φωτογραφίες, κάπως όμως χάθηκε η ευκαιρία και το κάνω τώρα, από αυτό το μέσο.

Είναι διάφοροι οι λόγοι που έχω πολλαπλά αντίτυπα βιβλίων στη βιβλιοθήκη μου, και δεν τα δείχνω όλα (λίγο καιρό πριν δημιουργηθεί το hashtag είχα χαρίσει κάποια βιβλία που είχα διπλά). Επέλεξα αυτά που έχουν λίγο πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, πέρα από το “είχα ήδη αυτό το βιβλίο αλλά το ξέχασα και το ξαναπήρα” ή “το είχα εγώ και το είχε και ο σύντροφός μου και βρεθήκαμε με δύο αντίτυπα”.

The long way to a small angry planet της Becky Chambers

Processed with VSCO with  preset

Το αγαπώ αυτό το βιβλίο. Τόσο πολύ, που δεν είναι τυχαίο το ότι έχω πολλά αντίτυπα, αφού τα αγοράζω και τα χαρίζω σε φίλους γιατί πρέπει να το διαβάσουν όλοι! Ασυνάρτητες σκέψεις και εντυπώσεις στο goodreads.

Site εκδότη

Goodreads

 

Τα Χίλια Φθινόπωρα του Γιάκομπ ντε Ζουτ / The Thousand Autumns of Jacob de Zoet του David Mitchell

Processed with VSCO with  preset

Πρωτοδιάβασα αυτό το βιβλίο στα αγγλικά, στην υπέροχη έκδοση που βλέπετε στη φωτογραφία. Μετά βγήκε η ελληνική του μετάφραση από την Μαρία Ξυλούρη και ήθελα πολύ να έχω ένα αντίτυπο για τη βιβλιοθήκη μου. Στάθηκα τυχερή καθώς κέρδισα την ελληνική έκδοση σε έναν διαγωνισμό στο Facebook.

Ελληνική έκδοση

Αγγλική έκδοση

Goodreads

 

Fortunately, the Milk… / Par Bonheur, le Lait του Neil Gaiman

Processed with VSCO with  preset

Αγγλική και γαλλική έκδοση για αυτό το παιδικό βιβλίο του Neil Gaiman. Παράγγειλα την αγγλική έκδοση σχεδόν μόλις βγήκε, με τη φανταστική εικονογράφηση του Chris Riddell. Μετά έμαθα ότι η γαλλική έκδοση θα είχε εικονογράφηση του Boulet, του οποίου τα κόμιξ απολαμβάνω να διαβάζω, και έπρεπε να το αποκτήσω κι αυτό για τη βιβλιοθήκη μου. Όταν ένα μέλος της οικογένειάς μου ταξίδεψε στο Παρίσι, ζήτησα να μου φέρει αυτό το βιβλίο κι έτσι βρέθηκε στην κατοχή μου.

Αγγλική έκδοση

Γαλλική έκδοση

Goodreads

Ιστορία χωρίς τέλος / The neverending story του Michael Ende

Processed with VSCO with  preset

Αυτό είναι ένα βιβλίο που δεν έχω διαβάσει, δεν ξέρω πώς μου ξέφυγε μεγαλώνοντας. Και οι δύο εκδόσεις που έχω είναι δεύτερο χέρι, από παζάρια. Νομίζω βρήκα την αγγλική (που έχει πολύ ωραίο εξώφυλλο και είναι το αντίτυπο που θα κρατήσω) και μια φίλη βρήκε την ελληνική και μου έδωσε το βιβλίο για να το διαβάσω. Ακόμα δεν το έχω κάνει βέβαια, μάλλον πρέπει να της το επιστρέψω.

Ελληνική έκδοση

Αγγλική έκδοση

Goodreads

The Wee Free Men του Terry Pratchett

Processed with VSCO with  preset Βρέθηκα με δύο πανομοιότυπα αντίτυπα του ίδιου βιβλίου κατά τύχη. Μια φίλη μου  έκανε δώρο το δικό της αντίτυπο μια χρονιά στα γενέθλιά μου (με αφιέρωση και όλα, φυσικά αυτό κράτησα) και μετά πήρα μεταχειρισμένη μια ολόκληρη συλλογή βιβλίων του Terry Pratchett και βρέθηκα με αρκετά διπλά. Ένα από αυτά ήταν και το The Wee Free Men, το οποίο έδωσα στη φίλη μου για να ξανασυμπληρώσει τη συλλογή της.

Αγγλική έκδοση

Goodreads

~ ~ ~

Αν θέλετε να βλέπετε τι διαβάζω και τι σκέφτομαι για αυτά που διαβάζω, μπορείτε να με ακολουθήσετε στο goodreads.

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s