Μήνας washi tape: χρήσεις και ιδέες

Ο Μάρτιος 2018 είναι μήνας washi tape στο Paper Station! Ό,τι ήθελες να μάθεις για το washi tape θα το βρεις εδώ, από το τι είναι και πού θα το βρεις, μέχρι τι μπορείς να κάνεις με αυτό και πολλά άλλα!

washi_img_march

~ ~

Αφού καλύψαμε στα προηγούμενα ποστς τι είναι το washi tape και πού μπορείς να το βρεις, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τι μπορείς να κάνεις με αυτό. Η σύντομη απάντηση είναι: τα πάντα!

Παρακάτω θα περιγράψω χρήσεις και ιδέες για να αξιοποιήσεις το washi tape σου με τον καλύτερο τρόπο. Τρόπους που έχω χρησιμοποιήσει εγώ αλλά και ιδέες που έχω βρει online. Υπάρχουν άπειρες ιδέες και χρήσεις για αυτές τις υπέροχες χρωματιστές χαρτοταινίες.

dav
washi tapes με θέμα τη φύση και τα λουλούδια, μπήκε η Άνοιξη!

Αλληλογραφία

Χρησιμοποιώ washi tape πάρα πολύ για την αλληλογραφία, δεν νομίζω να υπάρχει γράμμα ή φάκελος που να έχω στείλει χωρίς να τον έχω διακοσμήσει με washi tape. Οι χρήσεις είναι πολλές, διακοσμητικές και πρακτικές, από το να κάνουμε το χαρτί πιο χρωματιστό και όμορφο, μέχρι να κλείσουμε το φάκελο με washi tape για να μην ανοίξει.

letter 1

Σε αυτό το post του μήνα αλληλογραφίας που περιγράφω πώς μπορείς να διακοσμήσεις ένα γράμμα, έχω πολλά παραδείγματα και φωτογραφίες.

Κάρτες

Με την ίδια λογική, το washi tape μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία και διακόσμηση καρτών για αλληλογραφία. Από καρτ-ποστάλ μέχρι ευχετήριες κάρτες και flipbooks, το washi tape μπορεί να δώσει χρώμα και χαρακτήρα. Πολλές φορές όταν έχω έτοιμες κάρτες βάζω μέσα λίγο washi tape που να ταιριάζει πριν γράψω το μήνυμα και διακοσμώ το εσωτερικό της κάρτας για να ταιριάζει με το εξωτερικό της.

washi card

Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φτιάξεις δικές σου κάρτες, όπως το παρακάτω πολύ απλό σχέδιο για Χριστουγεννιάτικη κάρτα:

washi xmas card

Και στο παρακάτω video δείχνω ένα flipbook που έφτιαξα για μια penpal, στο οποίο χρησιμοποίησα πολύ washi tape. Το internet είναι γεμάτο σχέδια και ιδέες για τέτοια projects.

Διακόσμηση planners/τετραδίων

Χρησιμοποιώ πολύ washi tape και για να διακοσμώ τα τετράδια και τα planners μου, το εξωτερικό και το εσωτερικό.

IMG_0239

Washi tape και αυτοκόλλητα για διακόσμηση εβδομαδιαίου planner

IMG_0535

Το εξώφυλλο του προηγούμενου bullet journal μου, με κολάζ, αυτοκόλλητο και washi tape. Βολεύει πολύ να χρησιμοποιούμε το washi tape σε στρώσεις, καθώς είναι αρκετά λεπτό και ημιδιαφανές και προσφέρει πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

20170526_102905

Άλλο ένα bullet journal. Το τετράδιο ήταν διαφημιστικό και είχε λογότυπο στο εξώφυλλο που δεν μου άρεσε. Οπότε χρησιμοποίησα washi tape για να το καλύψω και διακόσμησα το εξώφυλλο του τετραδίου ταυτόχρονα.

DSC_0447

Αυτά τα τετραδιάκια είναι από το Tiger, και τα διακόσμησα με washi tape για να δώσω χρώμα στο εξώφυλλο και μετά τα έκανα δώρο σε φίλους. Μου αρέσει πολύ να διακοσμώ απλά τετράδια και το washi tape είναι το τέλειο υλικό για αυτόν το σκοπό.

Συσκευασίες/τύλιγμα δώρων

Όπως είναι τέλειο και για συσκευασίες, τύλιγμα δώρων και διακόσμηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άπειρους τρόπους. Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ κραφτ χαρτί για πακέτα και να το διακοσμώ με washi tape. Παράδειγμα ένα παρδαλό και υπερβολικό τύλιγμα που έκανα για μια ανταλλαγή του Reddit Gifts.

IMG_0565

Άλλες χειροτεχνίες/ Διακόσμηση αντικειμένων

Έχω χρησιμοποιήσει washi tape με πολλούς άλλους τρόπους, δημιουργικούς και πρακτικούς. Είναι τόσο ευέλικτο υλικό που νομίζω δεν θα το βαρεθώ ποτέ! Το γεγονός ότι δεν κολλάει πολύ σημαίνει ότι μπορεί να κολληθεί σε πολλές επιφάνειες και να αφαιρεθεί πολύ εύκολα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διακόσμηση αντικειμένων. Προσωπικά, το έχω χρησιμοποιήσει για να διακοσμήσω κουτιά, μολυβοθηκες, στυλό και μολύβια, αλλά και για να κλείσω δοχεία/κουτιά, να μαζέψω καλώδια, να επισκευάσω πράγματα, και πολλά πολλά άλλα.

Ένα τελευταίο παράδειγμα, αυτή η ιδέα που βρήκα online και μου άρεσε πολύ: κολλάς washi tape σε λωρίδες σε χαρτόνι και μετά χρησιμοποιείς punches για να κόψεις σχήματα. Στη συνέχεια έχεις χρωματιστά διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

20160506_151628

Η τεχνική αυτή λειτουργεί και για χρωματιστά χαρτιά, στη φωτογραφία οι κύκλοι στο κάτω μέρος είναι με χαρτιά και όχι με washi tape.

Τέλος τέλος, θέλω να μοιραστώ μαζί σου ένα pinterest board στο οποίο μαζεύω ιδέες για washi tape και που μπορεί να σου δώσει έμπνευση.

 

Καλές δημιουργίες!

~~

Διάβασε επίσης:

 

 


3 thoughts on “Μήνας washi tape: χρήσεις και ιδέες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s