Έκθεση – Οι Ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη

Η Αθήνα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται πάμπολλες εκθέσεις και εκδηλώσεις σε όλη την πόλη που αξίζουν την προσοχή μας. Μία από αυτές είναι και η έκθεση “Οι Ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη” που θα μπορείτε να δείτε μέχρι και τις 3 Ιουνίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

dav

Ο Αλέξης Ακριθάκης είναι από τους πολύ αγαπημένους μου καλλιτέχνες εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι παιδί να επισκέπτομαι μια μεγάλη αναδρομική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και να εντυπωσιάζομαι από τα σχέδια και τα χρώματα του πλούσιου έργου του. Η έκθεση αυτή στο Κέντρο Τεχνών είναι πολύ πιο μικρή αλλά περιέχει μεγάλη ποικιλία έργων και ακόμα πιο σημαντικά, παρουσιάζει σημειωματάρια, sketchbooks, χαρτιά και άλλα έγγραφα από το έργο του Ακριθάκη, σημειώσεις και βιβλία που εικονογράφησε και πολλά άλλα, σε μεγάλες προθήκες στο χώρο της έκθεσης.

dav

Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία μαζί με τα έργα που εκτίθενται να δούμε και τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μια προοπτική από τη δουλειά που απαιτείται και το πώς φτάνει κανείς στο τελικό αποτέλεσμα. Μια ματιά στο παρασκήνιο της τέχνης, μια περιήγηση στο μυαλό του καλλιτέχνη που δεν μας παρέχεται εύκολα ούτε συχνά.

Μερικές φωτογραφίες από τις προθήκες

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που αξίζει να επισκεφτείτε!

dav

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s