Μήνας bullet journal: Το προσωπικό μου ταξίδι

Με αφορμή τον μήνα bullet journal σκέφτηκα την δική μου πορεία με το σύστημα και πώς έχει εξελιχθεί και αλλάξει στα χρόνια που το χρησιμοποιώ. Ξεκίνησα το bullet journaling στις αρχές του 2016 και το έχω εξελίξει αρκετά από τετράδιο σε τετράδιο. Χρησιμοποιώ μικρά σχετικά τετράδια γιατί μου αρέσει η αίσθηση να τα τελειώνω και να ξεκινώ καινούργια, κάτι που με βοηθάει να κάνω αλλαγές για να βρίσκω πάντα τον καλύτερο τρόπο που το σύστημα εξυπηρετεί τις ανάγκες μου.

bujo collection
Όλα τα bullet journals που έχω χρησιμοποιήσει

Από την πιο απλή χρήση με λίστες to-do στο χαρτί, μέχρι πιο περίπλοκα συστήματα με ημερολόγια και συλλογές, η ομορφιά του συστήματος είναι ακριβώς ότι είναι τόσο ευέλικτο και ευπροσάρμοστο. Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό κάποιος να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ (key, index, future log, κλπ). Απλά βρίσκει τι εξυπηρετεί καλύτερα για αυτό που θέλει να κάνει και το προσαρμόζει ανάλογα.

Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και θέλετε να το δοκιμάσετε, η δική μου συμβουλή είναι απλά να το ξεκινήσετε και να βρείτε στην πορεία τι δουλεύει καλύτερα για εσάς, χωρίς άγχος. Άλλωστε το χαρτί είναι αναλώσιμο και συγχωρεί, τα τετράδια τελειώνουν και αλλάζουν, τα λάθη διορθώνονται ή καλύπτονται.

dav
ο μήνας στο bullet journal μου
bujo weekly
Η εβδομάδα στο bullet journal μου

Εμένα προσωπικά είναι ένα σύστημα που με έχει βολέψει πάρα πολύ. Μου αρέσει η ευελιξία και η ελευθερία που μου προσφέρει, ενώ η αίσθηση ότι το διαμορφώνω όπως θέλω είναι πολύ ικανοποιητική. Μπορώ να είμαι όσο δημιουργική θέλω, ή καθόλου, ανάλογα με το χρόνο και τις ανάγκες μου. Και μπορώ πάντα να αλλάζω ότι δεν με εξυπηρετεί πια. Μπορείτε παρακάτω να δείτε ένα βίντεο με τα τετράδιά μου, όπου μιλάω πιο αναλυτικά για την πορεία μου με το bullet journaling:

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία θα χαρώ να συζητήσουμε για το bullet journaling, είτε εδώ στα σχόλια ή στα social media. Μπορείτε να με βρείτε στο YouTube και στο Instagram, ενώ το Paper Station διαθέτει και Facebook Group!

Αντιγράφω και εδώ τα τετράδια που έχω χρησιμοποιήσει και που αναφέρω και στο βίντεο:

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s